Služby

Revize elektroinstalace chrání váš majetek i životy


Cena revize elektroinstalace není nikdy tak vysoká, aby zruinovala váš rodinný rozpočet. Podstatné je ale něco jiného, nežli se orientovat na cenu, měli byste se zaměřit na smysluplnost tohoto pracovního úkonu. Brzy totiž zjistíte, že vám elektrikář zachránil život nebo váš majetek – střechu nad hlavou. Požáry zaviněné vadnou elektroinstalací patří k nejčastějším. Ono totiž není vůbec jednoduché zapálit byt a vyhořet, musíte se hodně snažit, abyste to dokázali, a pokud nejste vysloveně psychicky nemocní, že byste polili kanystrem benzínu sedačku v obýváku, zjistíte, že příčin požárů v bytech je poměrně málo.

elektrická žárovka

Například se to může stát při smažení pokrmů v kuchyni, kdy vzplane rozpálený olej na pánvi a „náhodou“ zapálí záclonu, ale toto je málo pravděpodobné a navíc jste doma, takže můžete rychle zasáhnout a oheň v kuchyni uhasit práškovým hasicím přístrojem nebo alespoň kbelíkem vody. Někdy se vám může převrhnout hořící svíčka, ale to je něco podobného, jako plameny z kuchyňské pánve, takže když budete pátrat po příčinách vyhořelého bytu, a vyloučíte opilost a psychické onemocnění či úmyslné žhářství, zjistíte, že aby vám vyhořel byt, potřebujete k tomu především elektroinstalaci.

elektrický rozvaděč

Druhou častou příčinou požárů v bytech je zanesená vzduchotechnika mastným prachem, který je hořlavinou první třídy, takže tu máme dvě hlavní příčiny požárů v bytech. Požár zaviněný elektroinstalací je nevyzpytatelný, protože může vzniknout v okamžiku, kdy nikdo není v bytě přítomen, takže nelze zasáhnout a byt kompletně vyhoří. K těmto situacím dochází v důsledku zkratu elektrického vedení a vzniku elektrického oblouku, podobně jako u elektrické svářečky. Příčinou může být závada na vodičích v zásuvkách a rozvodných krabicích, ve vypínačích, v elektrických spotřebičích anebo na prodlužovacích šňůrách. Právě proto má svůj význam pozvat do bytu elektrikáře a nechat prověřit veškerá elektrická zařízení.