Nakupování

Na dekoru posuvných dveří záleží v každé místnosti


Plánujete výstavbu vestavěné skříně na míru a prozatím nemáte rozmyšleno, jaký budete volit dekor posuvných dveří? Pak by se vám k inspiraci mohlo hodit několik následujících tipů:

Fotografie – jestliže přemýšlíte o potisku v podobě tematických fotografií, pak vybírejte velmi pečlivě pokud možno neutrální témata, jako jsou například motýli, ptáci, rostliny nebo ovoce či přírodní panoramata moře, hor, lesa apod. To vše dodává energii. Vyhněte se raději technickým tématům a lidským postavám, které mohou být zdrojem depresí či úzkostí. Taktéž není dobrý nápad motiv války a všech dalších forem násilí nebo destrukce.

vestavěné skříně

Bílá versus černá – v současné době mnoho lidí preferuje černou a bílou jako dva kontrastní jevy. U posuvných dveří si to ale s černou barvou raději rozmyslete, protože černá pohlcuje energii a světlo a mohli byste si doma připadat jako v temné kobce. Bílými dveřmi naopak nic nezkazíte, protože se hodí úplně ke všemu.

vestavba v předsíni

Pastelové barvy – posuvné dveře vestavěných skříní sten-skrine.cz si ovšem můžete vybarvit i veselejšími barevnými odstíny. Jestliže vsadíte na červenou, budete mít v bytě velmi teplou až horkou barvu, což se hodí hlavně do chladných místností situovaných na sever. Červená se velmi dobře kombinuje s bílou nebo světle zelenou, které ji alespoň částečně vizuálně ochlazují. Podobně je na tom žlutá, ta ovšem navíc podporuje dobrou náladu a trávení potravy v žaludku. Zelená barva má příznivý vliv na naše pozitivní emoce a modrá zas podporuje tvořivost. Fialovou barvu doporučujeme lidem umělecky či výrazně duchovně založeným.

Zrcadla – chcete-li mít na dveřích zrcadla, zkuste si je nechat vyrobit v oblých tvarech, například jako vlnovku ve středu dveří. Bude to velmi efektní a zrcadlo pak krásně vyzdobí pastelovou barvu dveří. Na závěr doporučujeme kontrastní barvu podlahové krytiny, tedy například modrý koberec a žluté dveře se zrcadly.