Peníze

Nemáte na hypotéku nárok?


Někomu vyhovuje bydlení v nájmu, ale naprostá většina lidí chce mít svoje vlastní bydlení. Chtějí tak zajistit nejen sebe, ale i svoje dětí. Mnoha lidem se totiž vůbec nelíbí představa že by do důchodu měli platit za cizí být, a nejsou si vůbec jistí, zda by jejich důchod vůbec na placení nájmu vystačil. Proto si raději tolik lidí bere hypotéku, protože jsou si jistí že ji do důchodu stihnu zaplatit.

peníze eura

Ať už někdo chce být nebo dům, kvůli vysoké ceně si bude muset vzít hypotéku. Jinak to už asi nepůjde. Kvůli vysokým cenám bydlení lidé často musí měnit svoje nároky a požadavky, protože vysněnou nemovitost by si ani s hypotékou koupit nemohli. Banky hodně zpřísnily svoje požadavky na to komu hypotéku schválí a komu ne. Docházelo totiž k tomu, že část lidí nesplácela protože přecenili své síly. V současné době banka velice pečlivě propočítává jaké máte příjmy a výdaje, a na základě toho vám hypotéku schválí nebo ne.

peníze bydlení

Při schvalování žádosti o hypotéku musí žadatel dokládat spoustu věcí. Jednou z nich je i to že nefiguruje v žádném registru dlužníků. Pro banku je rozhodující jak je klient bonitní. Pokud banka zjistí že jste někdy měli exekuce nebo jste byli v insolvenci, cesta k hypotéce se vám uzavírá. Mnoho lidí se ale z finančních problémů poučil, a jsou schopný splácet hypotéku v takové výši, v jaké jimi banka schválí. Pokud ale banka hypotéku neschválí, žadatel má smůlu. Existuje ale nebankovní hypotéka Hypotekybezregistru, u které jsou podmínky pro jejich získání většinou mírnější. Je důležité aby člověk v případě že si bude žádat o tento typ hypotéky nepřecenil svoje síly, protože v každém případě při nesplácení o nemovitost přijde. Hypotéka není žádná legrace, a je potřeba myslet na to, že je to finanční závazek na desítky let. Není jednoduché hypotéku splácet, a proto by měla být prioritou. Nikde jinde jsi už na nic nepůjčujte.