Služby

Využijte ochranu státu


Mnoho lidí se už někdy dostalo do situace, kdy přišli o peníze. Někdo v životě přijde o pár korun, někdo bohužel hodně peněz. V dnešní digitální době jsou lidé více ohrožení krádežemi peněz, protože podvodníci jsou stále vynalézavější. Schopní podvodníci umí využít počítač a internet ve svůj prospěch tak, že to zpočátku ani nepoznáte. Jaké jsou nejnovější finty podvodníků v online prostředí a jak jim nenaletět?

kudr peněz

  • Bazary

Stálicí v online krádežích jsou různé bazary. Mnoha lidem jsi už někdy stalo, že jsi něco chtěli koupit přes online bazar, zboží bohužel předem zaplatili, a to jim samozřejmě nikdy nepřišlo. I když jde o věc v hodnotě řádu pár korun, vyplatí se zajít na Policii a podat trestní oznámení. Nikdy nevíte, jestli podvodník už nemá někde založený spis, a pokud ano, škoda by se mu sčítala.

  • E-shopy

Pokud si myslíte že při nákupu na e-shopu jste v bezpečí, bohužel se pletete. Podvodníci v dnešní době umí vytvořit velice věrohodnou napodobeninu originálního e-shopu, a pokud v podvodném e-shopu nakoupíte, přijdete o peníze na svém bankovním účtu. Jedinou obranou je pořádně si ověřovat kde nakupujete. Sledujte hlavně URL adresu, název obchodu a hlavně ceny – podezřele nízké ceny jsou většinou první ukazatel toho, že jde o podvod.

zatčený muž

V neposlední řadě se setkáváme se situacemi, kdy vás někdo kontaktuje ohledně toho že nutně potřebuje půjčit pár korun. Vždycky jde o někoho cizího, kdo se vydává za někoho důležitého nebo bohatého. Rovněž roste počet případů, kdy někdo vyplní údaje ke své bankovní kartě, protože si myslí že vyplňuje objednávku u dopravce. Pokud vás někdo okradl, vždycky to řešte.

Jak podat trestní oznámení na dlužníka https://podvodnabazaru.cz/blog/show?postId=6? Pokud jste ještě v podobné situaci nikdy nebyli, nejlepší bude vzít si všechny podklady k situaci která vás potkala, a navštívit nejbližší pobočku policie.