Hry

Jsou lepší verze hry na konzole či na počítač


Videohry se staly běžnou záležitostí dnešních dnů. Není tedy divu, že jsou vydávány na mnoha nejrůznějších platformách. Některé z nich dokonce vychází jak ve verzi pro konzoli, tak i pro počítač. A to přivádí mnoho lidí k debatě, která verze je vlastně lepší. Jistě, obě mají své klady i zápory, ale jaké to vůbec jsou?

 

staré herní konzole

 

V první řadě si musíme říci, že počítač je mnohem výkonnější, než jakákoliv konzole. Není tedy divu, že tato verze nám často přináší nejvíce možností. U náročnějších her se také méně zasekává, i když zde záleží na tom, jaký konkrétní počítač máte, a jaké jsou jeho parametry. Většinou však platí, že na počítači získáte lepší zážitek.

 

Na druhou stranu je fakt, že si jej nemůžete nikam vzít a hrát například během letu či cesty autem. Konzole jsou ideální na cesty, takže pokud velmi často cestujete, pak pro vás bude rozhodně výhodnější. Zvláště když u mnohých her máte v podstatě stejné možnosti, jako u té počítačové.

 

úplně první videohry

 

Další věcí, o které je potřeba mluvit, je ovládání. Co si budeme povídat, myš a klávesnice jsou v tomto ohledu mnohem lepší, než tlačítka na konzoli. Je tedy třeba uvážit, jak moc náročná je ona hra co se týče přesnosti. U některých, například u Pokémonu, to takový problém není. Ovšem třeba u Sonica či Maria, kde je nutné často dělat precizní skoky, už to může být problém. Vždy si tedy zjistěme, jak je na tom daná hra v tomto ohledu.

 

Samozřejmě se musíme zmínit také o penězích. I ty totiž hrají velkou roli, větší, než jsme si ochotni přiznat. A faktem je, že konzolové hry jsou zkrátka levnější. Je tedy nutné zhodnotit naši finanční situaci, abychom nakonec neskončili v dluzích. Zvláště když na počítači je občas nutné dělat pravidelnou údržbu.

 

Kterou verzi tedy vybrat? Jak je vidět, závisí to na konkrétní situaci a požadavcích daného hráče. Důležité však je, aby vás hra skutečně bavila. Právě k tomu je totiž určena.